emag

luni, 23 ianuarie 2012

Noua taxa auto - inceput cu stangul

UPDATE: E oficial! La vanzarea masinilor inmatriculate  in Romania inainte de 2007, pentru care nu s-a platit taxa, nu se va mai plati taxa de poluare.Aceasta prevedere a fost suspendata 1 an de zile, pana in 1 ianuarie 2013 prin OUG 1/2012. Cei care au apucat sa plateasca aceasta taxa , vor putea cere restituirea in intregime a acesteia.


Desi nu a intrat in vigoare de nici 2 saptamani, Legea 9/2012 sau noua taxa auto este deja propusa a fi modificata.
Ministrul Mediului a propus in cadrul sedintei coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an. "Ministrul a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto si amanarea cu aproximativ un an, pana la 1 ianuarie 2013, a articolului care impune plata taxei de prima vanzare pentru masinile inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007. Motivul invocat a fost ca, desi noua taxa a fost anuntata cu mai multe luni in urma, proprietarii de masini vechi nu au inteles complet sistemul si nu au avut, astfel, timp suficient sa isi vanda autovehiculele. Un alt argument a fost acela ca foarte multe persoane vor sa vanda masinile vechi, insa taxa pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste de multe ori valoarea autovehiculului", au afirmat sursele citate de Mediafax.(mai multe detalii aici).

Asta inseamna ca se va aplica in continuare doar taxa de poluare. Suspendandu-se aceasta reglementare, care incalca dreptul de proprietate, se revine la mai vechea discriminare din OUG 50/2008, aceea cu discriminarea masinilor aduse din statele comunitare in favoarea celor inmatriculate in Romania.
Asa ca, un sfat: cei care v-ati cumparat masini inmatriculate in Romania inainte de 2007, mai asteptati putin, si poate scapati de plata taxei de poluare (in cazul acesta, taxa de vanzare).


Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.